Mooie ontdekkingen in Willemstad en Oudenbosch

Published by Theo on

De Koepelkerk van Willemstad is verborgen achter vele bomen die eromheen staan (foto: Theo Buijsrogge)

Nadat ik op sociale media heb gemeld dat ik alle krachtplaatsen in Noord-Brabant inmiddels heb bezocht reageert Nicole Kardienaal dat ze de krachtplaatsen in haar woonplaats Willemstad mist. Ze nodigt me uit om die plaatsen te laten zien en dus reis ik naar Willemstad en ontmoeten we elkaar in een restaurant in het centrum. Ze is energetisch therapeut en gebruikt daarin ook een biotensor. We wisselen onze ervaringen uit met wichelroede, pendel en biotensor en gaan dan op pad.

Willemstad

Koepelkerk

Allereerst gaan we naar de koepelkerk die centraal in het vestingstadje ligt. De kerkdienst is net afgelopen, dus we lopen eerst over de begraafplaats die rond de kerk ligt. Daarin staan een stuk of zes monumentale oude beuken. We lopen naar een ervan en voelen de energie. De energie voelt heel geaard en ook wat gesloten. Ik heb in Italië op verschillende plaatsen bomen van duizenden jaren oud gevoeld en die lieten mij telkens zien dat ze helemaal geen energie verspillen aan hun omgeving en hun energie zo helemaal bij zichzelf houden. Daar moest ik aan denken, maar deze boom heeft ook iets verdrietigs en voelt niet zo vrij. Een andere boom, dichter bij de kerk voelt wat lichter, maar ook niet helemaal vrij.
Dan gaan we de inmiddels bijna lege kerk binnen. Hoewel het buiten grijs en een beetje druilerig is, is het binnen heel licht. Van alle kanten komt via de grote ramen veel licht binnen. Er is een kruising van leylijnen in het midden van de achthoekige kerk. Ik ga daar zitten en voel een heerlijke energie. Het voelt als een healend warm bad. Dit is inderdaad een fijne krachtplaats die ik niet had willen missen.

De Achthoekige Koepelkerk is heel licht en voelt als een healend warm bad (foto: Theo Buijsrogge)

Stadswallen

We lopen naar de stadswal en lopen over de wal rond de stad. De wal is voorzien van bomen en soms komen we een bijzondere boom tegen. Bij een grote beuk voelen we de energie en merken dat deze veel vrijer voelt dan op het kerkhof. Geniet van je vrijheid, zegt hij.
We kijken nog bij de verschillende bastions, waarvan Bastion Overijssel de mooiste is, met de fijnste energie. Daarna lopen we weer het centrum in en Nicole laat haar praktijkruimte zien en demonstreert hoe ze met de biotensor mijn chakra’s analyseert en hiermee een healing geeft. Ik geef op mijn beurt een korte reading aan haar. Na deze mooie uitwisseling gaan we even lunchen in het restaurant tegenover haar woning, waarna we nog een rondje wandelen over de singel, de buitenste wal van de stad. Dat is ook weer een mooie wandeling. Geen krachtplekken hier of we hebben ze niet gevoeld omdat we te druk waren met het uitwisselen van onze ervaringen. Het is altijd fijn om met gelijkgestemde over persoonlijke ontwikkeling, energie en krachtplaatsen te praten. Na dit rondje nemen we afscheid en rij ik terug via Oudenbosch, waar ik vorige week was en denk dat er nog meer te ervaren is. Nicole, bedankt voor deze waardevolle ontmoeting!

Oudenbosch

Basiliek van de heiligen Agatha en Barbara

Oudenbosch is vooral bekend vanwege de grote basiliek, die uitgevoerd is als een kleine kopie van de Sint-Pieterbasiliek in Vaticaanstad. Ik had nergens gelezen dat dit een krachtplaats zou zijn, maar de bijzondere kerk fascineerde mij en toen ik er vorige week langs reed ben ik even gaan kijken en voelen. De wichelroede ligt thuis, dus deze keer gewoon alleen maar op mijn intuïtie rondlopen. Dat is ook wel weer eens fijn.

Ik ga bij het altaar, onder de indrukwekkende koepel, staan en voel me opgelicht en verlicht. Alsof ik moeizaam door de zware modder liep en nu opgetild wordt en er gewoon overheen kan zweven. Niets is onmogelijk en wonderen bestaan. Als je op je levenspad loopt word je geleid en gaat alles makkelijker.
Dan loop ik verder naar het altaar aan het eind. Boven het altaar staat een enorm beeld van wolken met in het midden een glasraam met de heilige geest waarvan de gouden stralen door de wolken schijnen. Op de wolken zitten diverse engelen. Aan weerszijde van het altaar staan diverse grote beelden van kerkgeleerden en heiligen. Het voelt alsof ze in harmonie samenwerken. Met samenwerking kun je schijnbaar onmogelijke dingen voor elkaar krijgen.
Dan loop ik een rondje door de kerk. Er staan heel veel grote standbeelden en ik vind het leuk om bij elk standbeeld te voelen welke energie ervan af komt en of ik iets over het karakter van de persoon kan voelen. Bij het Heilige Hart beeld van Jezus krijg ik zoals zo vaak een warm gevoel in mijn hart.
Naast het Maria altaar, met een Byzantijns icoon van Maria, staan twee bisschoppen. Deze voelen heel dominant aan, heel anders dan andere standbeelden en Maria zelf. De bisschoppen zijn iedereen de les aan het lezen.
Via een wenteltrap in een van de vier pilaren onder de koepel kun je met 140 treden naar de ronde koepel lopen en dat wil ik natuurlijk niet missen. Gelukkig is de trap niet zo eng als die in Bergen op Zoom. Boven voel ik wel wat hoogtevrees, maar het uitzicht is indrukwekkend. De hele koepel staat vol met prachtig, gedetailleerd schilderwerk dat je hier goed kunt zien. Ik daal de trap weer af en stap niet uit bij de begane grond, maar volg de trap verder naar de crypte. Hier heeft men nu een winkel van gemaakt. Hier in deze crypte voel ik een heerlijke, rustige energie. Jammer dat het een winkel is, zonder gelegenheid om lekker te zitten en van de energie te genieten.
Ik loop naar buiten en zie op een informatiebord dat er nog meer te beleven is hier. Het zogenaamde Parelpad van 2 kilometer verbindt alle parels van Oudenbosch, zoals deze basiliek, de Kapel van Saint Lois, Sterrenwacht Tivoli, het Arboretum en diverse musea. Daar is nu geen tijd voor, dus ik neem me voor hier nog eens terug te komen.

Een week later, na mijn bezoek aan Willemstad, is het zover en loop ik eerst met mijn wichelroede door de basiliek. Er lopen leylijnen door de as van de kerk en aan weerszijden ernaast, net binnen de rij kolommen. Er is een kruising bij het centrale altaar onder de koepel. Ik ervaar hier weer een vergelijkbare energie als de vorige keer, ik voel me opgetild en bevrijd van de aardse kleefkracht en kan nu makkelijker bewegen.

De Basiliek van Oudenbosch is een (kleine) kopie van de Sint-Pieter in Rome (foto: Theo Buijsrogge)

Arboretum Oudenbosch

Weer buiten volg ik het Parelpad, dat gemarkeerd wordt door ronde roestvrijstalen plaatjes in het straatwerk. Het pad loopt langs het Arboretum. Het Arboretum Oudenbosch is ontstaan door samenvoeging van de tuinen van de Broeders van Oudenbosch en die van de Jezuïeten. Vooral de Jezuïten hebben veel exotische bomen geplant. Ik koop een kaartje en loop de tuin in. Bij het eerste groepje bomen voel ik een lichte energie. Bijna alle bomen voelen hier vrolijk en blij, zelfs de treurbeuk, waarvan twee grote takken zijn gebroken. Die rusten nu op de grond en groeien daar gewoon verder. De tuin is prachtig en overal staan paaltjes met de naam van de boom of plant. Ik kom bij een kunstmatige replica van de Lourdesgrot. Deze werd in 1931 gemaakt als werkverschaffingsproject. Ik voel er geen bijzondere energie.
Dan loop ik langs een bomencirkel met een Heilig Hartbeeld in het centrum. Wat een mooie combinatie van twee dingen die meestal mooie energie opleveren denk ik enthousiast en loop naar het beeld en ga ervoor staan voelen. Het voelt alsof mijn energie naar de hemel wordt getrokken en ik leeg achter blijf. Dit had ik niet verwacht en loop daarom eens naar achter het beeld. Daar voelt het lekker stevig en ervaar ik een sterk aardende energie. Bijzonder denk ik en loop met de wichelroede nog eens een rondje langs de bomen. Er zijn diverse leylijnen die elkaar bij het beeld kruisen.
Ik verlaat het Arboretum en loop terug naar het Parelpad, maar mijn aandacht wordt getrokken door een Mariagrot bij het terras achter het gebouw waar de sterrenwacht zich in bevindt. Het is een spits bergje van grove stenen met een Mariabeeldje in een nis en een vijver ervoor. Ik ervaar er een zalige, sterk healende energie. Fijn dat ik dit plekje gevonden heb en dat het gewoon openbaar te bezoeken is.

De Maria-grot met vijver heeft een zalige energie (foto: Theo Buijsrogge)

Kapel Saint Louis

Ik volg de markeringen van het Parelpad weer en kom zo bij de Kapel Saint Louis. Dit maakt onderdeel uit van een voormalig gebouwencomplex van de Broeders van Oudenbosch, waarin vroeger een jongensinternaat was. Het staat voor een deel in de steigers, maar dat maakt voor de energie niet uit. Ik voel een zachte helende energie die voelt als thuiskomen. De Kapel zelf is gesloten maar op het plateau ervoor is de energie prima voelbaar. Er loopt een leylijn door de as van de kapel en nog een ernaast.
Via het pad kom ik weer uit bij de basiliek, waar ik mijn bezoek aan deze bijzondere stad afsluit.

De Kapel van Saint Louis staat tussen de gebouwen van het voormalige jongensinternaat (foto: Theo Buijsrogge)

De genoemde krachtplaatsen staan ingetekend in de interactieve kaart met krachtplaatsen.


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *