Atlantislijn: Santiago-Chartres-Parijs-Weris-Aken-Keulen-Externsteine

Published by Theo on

De Atlantislijn zou lopen van Santiago de Compostella via Chartres naar Parijs en vervolgens via Weris, Aken en Keulen naar Externsteine.

Er is weinig documentatie van de lijn en niet alle punten vallen exact op een rechte lijn. Mogelijk bestaat deze energielijn ook uit twee energiestromen die rond een centrale as stromen, zoals de Michael-Apollo-lijn.


3 Comments

Anka · 16 juni 2023 at 12:42

Hey Theo,
Wat een ongelooflijk ’toeval’ dat ik jouw site tegenkom! Ik reis binnenkort namelijk naar Turijn en kwam zo via mijn internet-zoektocht ‘krachtplaatsen Turijn’ uit op je site.
Het toeval wilt dat ik sinds een paar maanden zelf een lijn aan het ‘ontdekken’ ben in mijn eigen streek (De prachtige Belgische Ardennen). Ik ontdekte nl dat veel van de kleine krachtplaatsen hier in de buurt (Maria-grot, kluizenaarskappelletje, …) op één lijn lagen en dat die weer op de lijn lagen met Wéris (staat op je site). Ik ging verder op zoek en vond op diezelfde lijn kathedralen en kerken van Aken tot in Stockholm aan de ene kant en langs de andere kant via Reims tot in Compostella. Als ik ‘mijn’ lijn vergelijk met ‘jouw’ Atlantislijn, zie ik wel verschillen, maar het lijken dan ook 2 kronkellijnen te zijn. Zo vond ik bv de kathedralen van Reims, Orléans en een Maria Magdalena kerkje in de buurt van Tours, terwijl jij verwijst naar Parijs en Chartres! Interessant! Anyway, ik weet niet of je hier iets mee bent, maar bij deze wil ik je gewoon bedanken voor je werk en je ook even vragen waarom deze lijn ‘de Atlantis-lijn’ wordt genoemd? Alvast bedankt en véél succes en plezier op je verdere zoektocht!
Groetjes,
Anka

Gino · 6 juli 2023 at 09:13

Hi Anka!
Ik las zonet je reactie op de site van powerplaces ivm de Atlantislijn en ook je vraag waarom die lijn zo zou noemen.(ik was gisterenavond op de site verzeild geraakt door wat opzoekingswerk te doen naar enkele plaatsen en aanwijzingen waarover een schrijver me net verteld had)
Ik weet niet of je op je vraag aan Theo al een antwoord kreeg, maar wil wel een poging doen om die te beantwoorden…
Eerst wil ik je vertellen dat ik ook al een hele tijd “bezig ben”met die lijn waar jij mee bezig bent, of dan toch ongeveer, want de lijn waarover je spreekt lijkt te gaan over 2 kronkel lijnen en de lijn die ik zie is namelijk een rechte lijn. Super intressant! Het geheel doet me meteen wat denken aan die energielijnen die door de ruggegraat gaan(2 kronkellijnenen en 1 rechte) en erg gekend zijn in Yoga(denk Ida, Pingal en nog 1..en telkens kruisen bij een chakra ) .
Reden te meer je hierover te berichten en misschien de koppen eens bij mekaar te steken?
Eigelijk ben ik al een paar jaren enkele specifieke plaatsen aan het onderzoeken die op een lijn liggen met de Externsteine, de dom van Keulen, de Baraque Michel, Weris en ook dwars door Parijs gaat. Het gaat vooral om een plaats en groots bouwwerk rond die Baraque Michel en ook in het gebied van Weris. De details post ik liever nog even niet al te openbaar, mn excuses hiervoor, maar wil er wel graag wat meer besloten over praten…
Om je vraag te beantwoorden waarom die lijn de Atlantisch lijn noemt, ga ik je mijn eigen interpretatie geven. (Ik had van de naam vroegen al gehoord, maar om eerlijk te zijn was het wat in mn vergetelheid gesukkeld., had er ook al eens een kaart van gezien, maar als ik die nu Google, vind ik er niet veel van?)
De Externsteine is erg oud, de Dom van Keulen gekerstend maar erg groots, de Baraque Michel een Michaels plaats(ook belangrijk!)Weris waarover ook veel te vertellen valt en dan Parijs… mogelijk is het, voor mij, de lijn die wijst naar de legendarische stad van Atlantis en een van de laatste gekende enclaves ofzo, namelijk de stad Ys die in zee zou verzonken zijn… par-Ys of richting Ys!?
Ik weet niet of de etymologie ervan steek houdt, maar het lijkt me mogelijk en akvast interessant om verder te onderzoeken…
Ik hoop je hiermee een min of meer bevredigend antwoord te hebben kunnen geven, maar ik weet dat het zeker niet sluitend is.
Fijn dat je richting Turijn gaat reizen.
Ik ga binnen enkele dagen het gebied rond de Taenchel in de Vogezen verkennen.
Veel plezier met je onderzoek en hopelijk tot hoors!

Vriendelijke groeten,
Gino

Theo · 6 juli 2023 at 10:04

Hi Gino,
Wat interessant!
Ik had Anka al persoonlijk bericht en dat zal ik met jou ook doen!
Hartgroet, Theo

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *