Wat zijn krachtplaatsen?

Published by Theo on

Krachtplaatsen zijn plaatsen op aarde met een bijzondere, krachtige energie. Deze energiepunten op aarde worden ook wel energievortexen of heilige plaatsen genoemd. Heilig heeft te maken met heelheid en verbondenheid met het goddelijke. En dat is precies de uitwerking die het op ons heeft. Krachtplaatsen werken helend en verbinden ons met een universeel bewustzijn. Dat kan resulteren in inzichten die men ontvangt, bijvoorbeeld in de vorm van visioenen. De energie op deze plekken is dus voelbaar en helpt je antwoorden te krijgen op levensvragen.

Ook worden bij krachtplaatsen regelmatig lichtverschijnselen gerapporteerd. De healing en overige verschijnselen zijn in het verleden vaak beschouwd als wonderen en toegeschreven aan de god of heilige die op die plaats vereerd werd. In werkelijkheid waren deze het resultaat van de krachtige energie van de aarde op deze plek.

Behalve van natuurlijke oorsprong kunnen krachtplaatsen ook een menselijke oorsprong hebben. Als veel mensen bij elkaar zijn, dan kan dat een voelbaar energieveld geven, iets wat nog voelbaar is als de mensen zijn verdwenen. Als veel mensen heel vaak met een zuivere intentie op dezelfde plaats komen, dan kan die energie door de aarde opgenomen worden en zo een krachtplaats ontstaan.
Omgekeerd kan natuurlijk ook. Als er op een plaats vreselijke dingen gebeuren en veel negatieve emoties gevoeld worden, dan kan dat de natuurlijke aardenergie vervuilen. Zelfs bij krachtplekken kan dat gebeuren.

Krachtplaatsen kun je ontdekken door de uitwerking die ze op je hebben. Je voelt de energie, het geeft mogelijk een sensatie of tintelend gevoel ergens in je lichaam. Wat je voelt en waar is voor iedereen anders.

Behalve op gevoel en intuïtie worden van oudsher wichelroedes gebruikt om krachtplaatsen te vinden. Van Kelten, Germanen, Egyptenaren, Grieken en Romeinen is bekend dat ze gebruik maakten van houten of metalen takken die ze in hun hand hielden om bijzondere energieën en water of erts op te sporen.

Vaak bevinding deze krachtplekken zich op een energielijn. Dit zijn banen van energie die door het landschap lopen. Er zijn verschillende soorten energielijnen. Krachtplekken vind men vooral op leylijnen.


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *