Energie meten met de Boviswaarde

Published by Theo on

Alles is energie en de hoeveelheid levensenergie in mensen, dieren, ruimten, voorwerpen, krachtplaatsen en symbolen kun je eenvoudige en accuraat meten met een zogenaamde Biometer of Bovismeter. Dit is geen apparaat, maar een liniaal of schijf waarop getallen zijn genoteerd, de zogenaamde boviswaarden. De Boviswaarde kun je meten met een pendel, een wichelroede, een bio-tensor of met kinesiologie.

Achtergrond van de Boviswaarde

André Bovis

De Boviswaarde is ontwikkeld door de Franse ingenieur en uitvinder André Bovis (1871-1947). Bovis was een onderzoeker die zich bezighield met de relatie tussen materie en energie en de manier waarop energie in verschillende vormen kan worden gemeten. Begin 20e eeuw hield hij zich bezig met de kwaliteitscontrole van verse levensmiddelen. Om dit arbeidsintensieve werk te vergemakkelijken, ontwikkelde hij een eenvoudige methode om de kwaliteit en vitaliteit van voedingsmiddelen zo objectief mogelijk te meten. Hij ging ervan uit dat alle materie straling uitzendt. De frequentie of golfengte van deze straling meende hij met Ångström-eenheden (een maat voor de golflengte van licht) te kunnen meten. Hij maakte een meetlat die ingedeeld was in Ångström en door met een pendel over deze schaalverdeling te bewegen, kon hij de Ångström-waarden van het product aflezen. Hij noemde het instrument de Biometer.

Na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Bovis’ leerling André Simoneton (1949) de methode verder uit en introduceerde de term ‘radiovitalité’ (radiovitaliteit). Het was voor hem duidelijk dat de geregistreerde waarden geen Ångström-eenheden waren, maar iets anders en hij noemde ze Boviswaarden, naar de uitvinder.
De schaal van Simoneton werd op zijn beurt ontwikkeld tot een ‘moderne Bovis-schaal’ door de Zwitserse ‘geobioloog’ en voormalig kantonaal parlementslid Blanche Merz (1919-2002), die in 1979 in Chardonne het ‘Institut de recherches en géobiologie’ oprichtte.

Ontwikkeling van de Boviswaarde van bananen (bron: Radiations des Aliments, ondes humaines et santé)

Schaal van Boviswaarden

Er zijn verschillende Bovis-schalen in omloop. Ik heb zelf altijd gewerkt met onderstaande Bovismeter met een ronde schaal en waarden van 0 tot 18.000.

Schaal van Boviswaarden (bron: Jill van Maasdijk, Lichtwerk in Nederland, Shield of the Command Newsletter, 2003)

De waarden hebben de volgende betekenis:

< 3.000 ziekmakend
< 6.500 ongezond
6.500-7.000 neutraal
> 7.000 gezond
> 8.000 zeer gezond
>13.500 krachtzone
18.000 waarde in het centrum van het labyrinth van Chartres

De boviswaarde meten

Met een pendel en de Bovismeter

Gebruik de volgende stappen om de Boviswaarde te meten:

  1. Ga in een lichte meditatieve staat, maak je gedachten leeg, zet je ego opzij en laat al je verwachtingen over het resultaat los.
  2. Hou je hand boven het te meten object of hou bij mensen de hand vast.
  3. Hou de pendel boven de middenstip van de Bovismeter en vraag toestemming om te meten. Draait de pendel met de klok mee dan is het antwoord ja. Draait deze tegen de klok in, dan is het antwoord nee.
  4. Hou de pendel enkele centimeters boven de buitenste cirkel, begin bij 0.
  5. Beweeg de pendel rustig langs de lijn terwijl deze met de klok mee blijft draaien.
  6. Bij het meetpunt zal de pendel in een rechte lijn naar het centrum op en neer gaan zwaaien. Dit kun je controleren door de pendel iets verder te schuiven op de schaal om te zien of de pendel daar weer rondjes gaat draaien. Verschuif dan weer terug naar het meetpunt en zie of de pendel weer naar het centrum gaat zwaaien.
  7. Ben je bij 18.000 aangekomen, dan vraag je toestemming om door te gaan. De waarde 1.000 wordt dan 19.000, enzovoort.

Als je het vaker hebt gedaan, dan voel je al snel aan wat de betekenis van een beweging van de pendel is.

Als de pendel tegen de klok indraait, probeer het dan nog eens en als het zich herhaalt, dan is er sprake van negatieve energie. Je kunt de mate van die negatieve energie natuurlijk gaan meten, maar ik gooi het object dan het liefste meteen weg.

Met een pendel, zonder Bovismeter

In de praktijk heb ik niet altijd een Bovismeter bij me en heb ik een veel praktischer methode ontdekt, waarbij ik alleen de pendel gebruik. Vooral bij krachtplaatsen is dit veel handiger. Deze methode gaat vanaf stap 3 als volgt:

  • Laat de pendel hangen en vraag toestemming om te meten. (Meestal begin ik echter met de pendel op en neer te laten zwaaien, dan heeft deze al energie en krijg ik sneller antwoord)
    Draait de pendel met de klok mee dan is het antwoord ja. Draait deze tegen de klok in, dan is het antwoord nee.
  • Vraag in gedachten of de waarde gelijk is aan 1.000 en verhoog dit bedrag telkens
  • Bij het meetpunt zal de pendel in een rechte lijn op en neer gaan zwaaien. Dit kun je controleren door een iets hogere waarde te vragen om te zien of de pendel dan weer rondjes gaat draaien. Vraag dan weer of de waarde gelijk is aan het meetpunt en zie of de pendel weer op en neer gaat zwaaien.

Met een wichelroede

Toen ik op een krachtplaats in Zuid-Afrika was, kon ik mijn pendel niet vinden en leerde sjamaan Dean Liprini mij hoe hij het met zijn wichelroede deed. Dat bleek inderdaad ook prima te werken en gaat in de basis als volgt:

  • Stel in gedachten een vraag, hou de wichelroedes recht naar voren en beweeg je bovenlichaam iets naar voren
  • Bewegen de wichelroedes naar elkaar (gesloten), dan is het antwoord: nee
    Bewegen de wichelroedes uit elkaar (openen), dan is het antwoord: ja

Probeer dit eerst enkele keren met wat simpele, voor de hand liggende vragen (‘laat mij een ja zien’, ‘laat mij een nee zien’, ‘ben ik een man’) om de juiste beweging in je onderbewuste te verankeren.

Je kunt vervolgens de hiervoor genoemde methode van de pendel zonder Bovismeter gebruiken om de juiste waarde vast te stellen. In plaats van naar een specifieke waarde te vragen kun je in dit geval beter vragen: ‘Is het meer dan 1.000’, ‘Is het meer dan 2.000’ enzovoort, tot je een keer nee als antwoord krijgt.

Ik gebruik zelf overigens altijd één wichelroede in mijn rechterhand. Dat werkt ook prima, want de andere zou alleen maar het gedrag spiegelen. Naar links is voor mij dan dan nee en naar rechts is dan ja.

Op dezelfde manier kun je ook andere gesloten vragen over de krachtplaats stellen. Zo gebruikte ik het eens om de leeftijd van grotschilderingen vast te stellen.

Meer Informatie

André Simoneton (1971). Radiations des Aliments, ondes humaines et santé. Le courrier du livre, Paris.

Blanche Merz, ‘Hauts-Lieux Cosmo-Télluriques’ en andere boeken


3 Comments

Vernimmen · 6 november 2023 at 21:25

Er is wel wat ruis over de achtergrond van André Bovis. Hieronder een interessant artikel.

https://www.theraneo.com/valentin-article-2302-la-veritable-histoire-de-bovis-40-alfred-41.html

Peter Vanvinckenroye · 25 maart 2024 at 13:51

Kinesiologisch tracht ik het te meten met behulp van goud (als referentie) maar met welke formule kan je bovis omzetten in herz?

    Theo · 26 maart 2024 at 13:07

    @Peter, mij is niet bekend dat de Boviswaarde in Hz kan worden uitgedrukt of omgerekend.

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *