Ode aan de Zon, Odoorn

Published by Theo on

Landschapstempel ‘Ode aan de Zon’ is een bijzonder kunstwerk op de heide van Boswachterij Odoorn (foto: Theo Buijsrogge)

Midden in Boswachterij Odoorn is een open heideveld dat is ontstaan na een flinke storm in 1972. Besloten werd toen om er geen nieuw bos te plaatsen, maar het te omheinen en er schapen te laten grazen om het kort te houden. Op dit schapenveld, bij de rand van het bos staat de landschapstempel ‘Ode aan de Zon’. Dit megalitische kunstwerk is in 2000 gemaakt door Rob Schreefel. Het bestaat uit een kei van 25 ton (uit Bretagne) met een rond gat in het midden dat een bijzonder lichteffect geeft.

De zwerfsteen van 25 ton heeft een rond gat (foto: Theo Buijsrogge)

Energie en ervaringen

Het is bijzonder om in het kunstwerk te staan. Voor mij voelde het verheffend en helemaal verlicht. ‘Jij bent licht’ voelde ik.

Praktisch

De landschapstempel ligt ongeveer 3 km van Odoorn. Kom je met de auto, dan kun je parkeren aan de noordkant van het bos. Daar bevindt zich ook een restaurant en de uitzichtheuvel ‘poolshoogte’ die in 1934 in opdracht van de boswachter werd aangelegd in het kader van de werkverschaffing.

Locatie op krachtplaatsen-kaart: Ode aan de Zon

Locatie op Google Maps: VR96+GX Odoorn

Meer informatie

www.megalithic.co.uk


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *