Michael-Apollo-lijn van Cluny tot Sacra Di San Michele

Published by Theo on

Hoofdstuk 7 van het boek over de Michael-Apollo-lijn beschrijft de energielijn tussen Cluny in Frankrijk en de Sacra di San Michele in Italië, twee bijzonder krachtige krachtplaatsen.

Dit is een heel gevarieerd deel van de lijn met mooie en bijzondere plaatsen. Te beginnen met de abdij van Cluny, ooit het centrum van één van de invloedrijkste kloosterordes. De abdij van Cluny was ooit het centrum van de hervorming van de kloosterleven en de orde had op het hoogtepunt 1.200 kloosters in heel West-Europa. Van de oorspronkelijke abdij is nog maar een klein deel over. De plek heeft een hele krachtige energie, waar ik vele inzichten kreeg.

De huidige abdij van Cluny is nog maar een klein deel van het oorspronkelijke complex. (foto: Theo Buijsrogge)

De drukbezochte bedevaartsplaats Ars-sur-Formans, waar de voormalige priester wordt vereerd die door de paus is uitgeroepen tot ‘beschermheer van alle priesters in het Universum’ en waar alle kerkgebouwen op de lijn liggen. De basiliek van Ars is gemaakt in een bijzondere architectuur-stijl die ook terug te zien is in de basiliek van Lyon.
De energie hier verraste me. Duidelijk voelbaar was hoe de Priester van Ars volledig toegewijd was aan dienstbaarheid voor anderen. De energie wees me er echter ook op dat zo’n leven niet voor iedereen een ideaal voorbeeld is. Vol overgave een ander volgen die je bewondert, bijvoorbeeld deze priester, en daarbij je eigen bestemming vergeten is geen verstandige keuze.

Het bedevaartsoord van Ars-sur-Formans trekt jaarlijks ruim 500.000 mensen uit de hele wereld (foto: ars-trevoux.com)

De basiliek van Lyon torent hoog boven de stad uit en is een uitbreiding van de kapel gewijd aan de Maagd Maria. Zij zou de stad hebben beschermd tegen onder andere de pest en een Ebola-epidemie. De kapel is daarom bekroond met een goudbronzen beeld van de Maagd Maria op de torenspits.

De Basilique Notre Dame staat op de heuvel van Fourvière in Lyon. Het heeft op de kapel (links) een gouden beeld van Maria en op de apsis (rechts) een beeld van aartsengel Michaël (foto: Theo Buijsrogge)

Myans heeft ook zo’n beeld op de torenspits hoog boven de kerk. En ook in deze kerk heeft Maria (in dit geval in de vorm van een beeld van de zwarte Madonna) de mensen behoed voor een ramp. In dit geval van een verwoesting door een aardverschuiving die miraculeus vlak voor de kerk stopte.

Doordat de energielijn de Alpen over gaat, zijn er behalve in Lyon meer plaatsen met spectaculaire uitzichten. De indrukwekkendste vind je bij de archeologische opgraving Larina, bij de Mont Saint Michel, en hoog in de Alpen bij de kapel van Saint-Pierre d’Extravache.

De Église Saint-Pierre d’Extravache met direct erachter de 3.697 m hoge Dent Parrachée waarvan de top in de wolken is verdwenen (foto: Theo Buijsrogge)

In de Alpen vind je ook enkele kapellen met schilderingen op de buitengevel, namelijk in Bozel en Bessans. Die laatste kapel heeft ook bijzondere binnengevels. Deze zijn volledig beschilderd in de vorm van een stripverhaal dat het leven van Jezus weergeeft.

De Alpen herbergen ook het afgelegen, in de bossen gesitueerde, Shangpa Karma Ling Instituut, een Boeddhistisch studie- en oefencentrum met een tempel met hele fijne energie.

Het centrale tempeltje van het Shangpa Karma Ling Institute, dat diep verscholen ligt in de bossen (foto: Theo Buijsrogge)

Chambery heeft verschillende energieplekken en een mooie stadswandeling. Bovendien is het een centrale plek om met dagtochten de krachtplekken in de Alpen te bezoeken.

Tenslotte zijn er diverse Middeleeuwse stadjes zoals Pérouges, dat een zogenaamde vestingkerk heeft, die onderdeel uitmaakt van de stadsmuur, inclusief schietgaten, en een ruim 200 jaar oude Lindeboom, die geplant werd tijdens de Franse Revolutie.

De vestingkerk Sainte-Marie-Madeleine in Pérouges maakt onderdeel uit van de vestingmuur van de stad (foto: Theo Buijsrogge)

Dit zijn slechts een paar van de krachtplaatsen op dit deel van de Michael-Apollo-lijn. Natuurlijk vind je alle plaatsen met beschrijving, praktische informatie en mijn ervaringen in het boek.

Alle krachtplaatsen, met foto en een deel van de tekst vind je op de interactieve kaart van de Michael-Apollo-lijn.

Ik maakte twee keer een heerlijke vakantiereis langs dit deel van de Michael-Apollo-lijn. Impressies van de plaatsen en de energie-inzichten vind je in:

Heb je dit deel van de lijn zelf ervaren, deel dan hieronder jouw ervaring.


0 Comments

Geef een antwoord

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *