Michael-Apollo-lijn in Jersey

Published by Theo on

Hoofdstuk 3 van het boek over de Michael-Apollo-lijn beschrijft het eiland Jersey.

De Michael-Apollo-lijn kent twee energiestromen die als slangen rond de centrale as stromen en elkaar op diverse punten kruisen. De energiestromen zijn bekend onder de namen Apollo- en Athena. Alleen de Athena-stroom gaat over het eiland Jersey. Bij de Mont Saint Michel in Frankrijk komen beide stromen weer bij elkaar.

Jersey is het grootste van de Kanaaleilanden die tussen Engeland en Frankrijk liggen. Het ligt circa 25 km uit de kust van Frankrijk en is geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, maar een Brits Kroonbezit. Jersey heeft een eigen parlement, eigen financiële-, juridische- en gerechtelijke systemen en een eigen munt, de Jersey pond.

De eerste bewijzen van menselijke activiteit op Jersey zijn ongeveer 250.000 jaar oud, toen groepen neanderthalers de grotten bij La Cotte de St. Brelade als basis gebruikten om mammoeten te jagen. De prehistorische monumenten die je kunt bezoeken dateren uit het neolithicum, toen mensen zich op vaste plaatsen vestigden en rituele bouwsels maakten in de vorm van menhirs, dolmens en het ganggraf La Sergenté. Dit is het eerste punt waar de Athena-stroom doorheen gaat.

Het het ganggraf La Sergenté (foto: wikipedia/Man vyi)

Het volgende is St. Brelade’s Church. Volgens de legende probeerde men oorspronkelijk de kerk dichter bij het dorp te bouwen, echter ’s nachts verplaatsten de feeën telkens alle bouwmaterialen naar de kust. Op een gegeven moment gaf men het op en bouwde de kerk gewoon bij de kust. Deze legende hielp de mensen uit te leggen waarom de kerk op zo’n ongebruikelijke plek staat.

Kerk en strand van St. Brelade (foto: Wikipedia/Derbrauni)

Saint Helier is de hoofdstad van het Jersey. Hier begon men in 1806 op een heuvel met de bouw van het Fort Regent. Het kreeg deze naam ter ere van Prince Regent. In die tijd leed koning George III aan een geestesziekte, waardoor zijn zoon als Prince Regent over het Verenigd Koninkrijk en Ierland regeerde tot zijn vader overleed en hij koning George IV werd. Omdat er op de heuvel geen bron was heeft men met explosieven een diepe putschacht (71 m) geblazen in het harde graniet. Daarbij bleek het water deels in de schacht omhoog te komen. Er blijkt een breuklijn in de heuvel te zijn die een holte in de heuvel creëert, vol met water.
Op het moment dat het fort voltooid was, was het al niet meer nodig, omdat de Franse dreiging inmiddels was verdwenen. Na de tweede wereldoorlog is het fort gebruikt voor opslag van aardappelen, wijn en kolen. In 1967 besloot men het om te bouwen in een recreatiecentrum waar je alle denkbare sporten kunt doen inclusief zalen voor conferenties en evenementen.

De energie stroomt tussen de squashbanen en de sporthal, door het theatergebied, naar de linkerkant van de koepel. Er gaan verhalen over de vreemde atmosfeer die het personeel bij de bron in het gebouw heeft gevoeld en die allerlei vreemde gevoelens, paranormale manifestaties en verschijningen veroorzaakt.

Het moderne golvende dak van het Leisure Center contrasteert met het oude Fort (foto: Wikipedia/Dan Marsh)

Dit zijn slechts een paar van de krachtplaatsen op dit deel van de Michael-Apollo-lijn. Natuurlijk vind je alle plaatsen met beschrijving, praktische informatie en mijn ervaringen in het boek.

Alle krachtplaatsen, met foto en een deel van de tekst vind je op de interactieve kaart van de Michael-Apollo-lijn.

Heb je dit deel van de lijn zelf ervaren, deel dan hieronder jouw ervaring.


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *