Trencrom Hill

Published by Theo on

Het fantastische panorama vanaf Hill Fort op Trencrom Hill (foto: Theo Buijsrogge)

Dit is een rotsachtig plateau met helemaal bovenop groepjes stenen, alsof ze daar door reuzen zijn neergelegd als een soort poort. Volgens oude inwoners was dit de thuisbasis van reuzen en ‘Spriggans’. Dit zijn ondeugende natuurgeesten, die in de heuvel leven en verborgen schatten bewaken. Ze hebben de reputatie dat ze problemen bezorgen bij mensen die oude plaatsen niet respecteren of zelfs beschadigen.
De reus hier onderhield vriendschappelijke contacten met de reus die op St. Michael’s Mount leefde en ze deelden samen een hamer die ze over en weer naar elkaar wierpen. Toen zijn vrouw niet oplette werd ze door de hamer dodelijk getroffen. Het gejammer van de reus veroorzaakte vervolgens een woeste storm.
Het noordelijkste gedeelte staat bekend als Giant’s Fort of Hill Fort. Vanaf hier heb je het mooiste panorama van Cornwall. Je kunt de noordkust van Cornwall zien en aan de andere kant de zuidkust met Michael’s Mount en alles wat ertussen ligt.
Aan de zuidkant van het het plateau zie je nog een opvallende steen, een Rocking Stone. Een enorme kei die los lijkt te balanceren op de stenen eronder, hoewel er nu een steen onder tegenaan is geplaatst.

Informatiebord bij de parkeergarage

Ervaringen

Deze Rocking Stone ligt precies op de Athena-stroom. Een ander energiepunt is de oude bron (well). Deze bevindt zich aan de westzijde van het plateau, half verborgen onder een rots. De energie hier had voor mij weer de boodschap van overgave en vertrouwen. Laat de levensenergie stromen in overgave en vertrouwen, ‘Sit back, relax en enjoy the ride’

Praktisch

Voor een bezoek aan Trencrom Hill is het handig om te parkeren op de parkeerplaats onder aan de heuvel.

Google Maps: 5GCC+MW Hayle, Verenigd Koninkrijk

Meer informatie

https://www.nationaltrust.org.uk/st-ives-to-pendeen/trails/trencrom-hill


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *