Michael-Apollo-lijn van Pisa tot Assisi

Published by Theo on

In januari 2021 had ik weer een nieuw hoofdstuk van mijn boek over de Michael-Apollo-lijn af. Terwijl iedereen in een regenachtige lock down zat maakte ik een virtuele reis over de Michael-Apollo-lijn door het prachtige Toscaanse land. Daarbij kwam ik weer hele bijzonder plaatsen tegen. Ik kon haast niet wachten om hier een echte energiereis naartoe te maken. En dat is ook precies de bedoeling van mijn boek: mensen inspireren de energie zelf te gaan ervaren. Een half jaar later was het zover en had ik de vrijheid om dit deel van de lijn in levende lijve te ervaren. Enkele opmerkelijke krachtplaatsen:

Pisa

Pisa is natuurlijk vooral bekend om het Piazza dei Miracoli (Plein van de wonderen) en de energie is daar ook geweldig. Ik ben er nu drie keer geweest en voel daar altijd hele heldere, simpele levensenergie en kreeg er al veel mooie boodschappen en antwoorden. Pisa heeft ook minder bekende krachtplaatsen.

Wist je bijvoorbeeld dat er in Pisa een kerk op de lijn staat met een klokkentoren die schever staat dan de beroemde scheve toren van Pisa? Het is de Chiesa di San Michele degli Scalzi. De monniken hier stonden bekend als ‘de blote voeten’, vandaar de naam van de kerk (Scalzi is Italiaans voor blootvoets). Bij een bezoek bleek niet alleen de kerktoren scheef te staan, maar de hele kerk en bovenin de kerk werden de muren bij elkaar gehouden met stalen stangen. Ik had het gevoel dat de kerk elk moment kon instorten. De heldere energie in de kerk moest er echter om lachen. In de donkere kerk ging ik achter het altaar staan en daar werd ik verlicht door de lichtstralen van buiten. Ik voelde er mijn angst en de heldere energie die me aanspoorde te leven in vrijheid en vrolijkheid en mijn zorgen en angsten los te laten omdat echte controle toch een illusie is. Het nodigde me uit mijn hart en innerlijk weten te volgen en liet me ervaren hoe anders dat is dan gericht zijn op de invloed van de omgeving.

De scheve(re) toren van Pisa: Chiesa di San Michele degli Scalzi (bron: wikipedia, Samuel_Manfrin)

Lucignano

In Frankrijk kwam ik op de lijn al een plaats tegen die geheel in het teken van de liefde stond (Saint- Valentin). Nu vond ik in Italië op de lijn het Toscaanse middeleeuwse vestingstadje Lucignano. Deze wordt ook wel stad van de liefde genoemd vanwege een bijzondere, bijna drie meter hoge, gouden reliekschrijn in de vorm van een boom vol koralen, kristallen en edelmetalen. Deze brengt geluk aan geliefden die hier de liefde en eeuwige trouw aan elkaar beloven.

Toen ik het stadje bezocht en parkeerde op de zuidoostelijke parkeerplaats, was het eerste wat me opviel de enorme en weldadige rust. Natuurlijk kon een bezoek aan het museum(pje) niet ontbreken om bij de levensboom de liefde aan mijn vrouw te bevestigen. Het is een indrukwekkend kunstwerk, dat licht, liefde en geluk uitstraalde.

De levensboom van Lucignano (bron: miaculturablog.wordpress.com)

Sienna

Op de lijn kom ik veel wonderen tegen, zoals die in de Basilica di San Francesco in Sienna waar hosties waren gestolen uit de basiliek. Na terugvondst zijn ze bewaard gebleven en blijken zelfs nu na 300 jaar nog steeds intact, terwijl de kelk waar ze inzitten wel beschimmelt! De wetenschap kan het niet verklaren en de paus noemde het bij zijn bezoek in 1980 “een van de grootste wonderen van Christus op aarde”.

Deze kerk heb ik zelf niet bezocht. Wel natuurlijk de indrukwekkende kathedraal en de Torre del Mangia aan het beroemde Piazza del Campo, beiden op de energielijn. Ik ging met hoge verwachting naar de kathedraal en was nogal teleurgesteld over de energie. In de drukte van alle toeristen vond ik de energie niet helder en chaotisch. In een diepere laag was de energie wel paradijslijk en liet zich zien als een zonnige weide vol bloemen. Ik zag dat iedereen hard zijn best doet om het paradijs op aarde te creëren (in essentie ook de kerk) maar de (tragische) paradox is juist dat men hierdoor verder van het paradijs afraakt. De sleutel zit in overgave en meebewegen met de natuurlijke gang van dingen en m’n macht over anderen loslaten. In tegenstelling tot de kathedraal heeft de crypte juist mijn verwachtingen overtroffen. Ik voelde hier een energie van overvloed, onbeperkte mogelijkheden en volledige vrijheid.

Geweldig uitzicht op Siena vanaf de ‘Facciatone’, het restant van een grootse kathedraal die nooit is afgebouwd. (foto: Theo Buijsrogge)

Dit zijn slechts een paar van de krachtplaatsen op dit deel van de Michael-Apollo-lijn. Meer impressies van mijn reis en energie-ervaringen vind je in Inzichtfoto’s Energiereis naar Frankrijk en Italië 2.

Natuurlijk vind je alle plaatsen met beschrijving, praktische informatie en mijn ervaringen in het boek.

Alle krachtplaatsen, met foto en een deel van de tekst vind je op de interactieve kaart van de Michael-Apollo-lijn.

Heb je dit deel van de lijn zelf ervaren, deel dan hieronder jouw ervaring.


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *