Michael-Apollo-lijn van Assisi tot Monte Sant’Angelo

Published by Theo on

Op het traject van de Michael-Apollo-energielijn van Assisi naar Monte Sant’Angelo zijn op de krachtplaatsen opmerkelijk veel wonderen gerapporteerd en zijn veel krachtplaatsen uitgegroeid tot bedevaartsoord van een belangrijke heilige. Ik zal er hieronder enkele benoemen.

Assisi

Dit is de stad van de heiligen Franciscus en Clara van Assisi en een belangrijk bedevaartsoord. Franciscus stichtte de gelijknamige religieuze orde. Slechts twee jaar na zijn dood in 1226 werd hij heilig verklaard. Zijn boodschap van eenvoud, nederigheid en liefde voor medeschepselen heeft in de loop der tijd veel mensen aangesproken. Door deze boodschap groeide Assisi uit tot symbool van vrede en verdraagzaamheid.

Fransiscus wilde begraven worden tussen de wettelozen en criminelen. Een dag na zijn heiligverklaring werd op zijn graf de Basilica di San Francesco en een klooster gebouwd. Dit complex is nu beeldbepalend voor Assisi.

De energielijn gaat onder andere door deze basiliek, door de ruim 2.000 jaar oude tempel van Minerva en de kathedraal. Daarnaast zijn er nog andere belangrijke krachtplaatsen die een rol hebben gespeeld in het leven van Franciscus, zoals het San Damiano klooster, waar Franciscus voor het eerst de stem van God hoorde en tot bekering kwam. En de Basilica di Santa Maria degli Angeli waar Franciscus is overleden.

Assisi heeft op mij veel indruk gemaakt. De energie is heel helder en krachtig en in de hele omgeving voelt het erg aangenaam. Ik voelde er een krachtige uitbundige levensenergie, vrijheid, licht, liefde, plezier en geluk. Alle genoemde plaatsen hebben een krachtige energie. Het San Damiano klooster en de tempel van Minerva hebben daarbovenop een bijzondere indruk bij mij achtergelaten. In het klooster voelde ik me opgeheven en volledig geaccepteerd, gewaardeerd en erkend. Een fantastisch gevoel. Nog indrukwekkender was de tempel van Minerva. Toen ik daar binnen stapte voelde ik alleen maar puur geluk en dankbaarheid.

Assisi, met links De Basilica di San Francesco en het klooster (foto: Theo Buijsrogge)

Norcia

De naam van de stad is waarschijnlijk ontleend aan Northia, een verzoenende godheid van fortuin, die door de Etrusken werd vereerd. De bewoners zijn  echter niet zo fortuinlijk geweest want de stad is door de eeuwen heen vaak getroffen door flinke aardbevingen. Zo ook in 2016, waarbij de Basilica di San Menedetto voor een groot deel is verwoest.

De basiliek is symbolisch van grote betekenis omdat deze op de plek staat waar de heilige Benedictus (San Benedetto) is geboren. Benedictus wordt algemeen beschouwd als de vader van het kloosterleven en is vooral bekend van de kloosterregel van Benedictus. Deze beroemde en invloedrijke leefregel voor monniken, gold voor alle benedictijnse kloosters en ook vaak daarbuiten.

Ik was er na de aardbeving en dit was in de energie ook erg goed te merken. Het was moeilijk om de heldere energie te vinden, er zat een zware destructie-energie overheen. Eronder was wel degelijk vrolijke, vrije energie, maar het was alsof die zware energie er als een betonplaat bovenop lag. De heldere levensenergie is hier zeker niet verloren, maar zal tijd nodig hebben om zich weer in volle glorie te openbaren.

De verwoeste basiliek van Norcia staat in de steigers. Het standbeeld van Benedictus is ongedeerd (foto: 2021, Theo Buijsrogge)

Cascia

Dit is een bedevaartsoord van de heilige Rita van Cascia, die bekend staat als de patrones van hopeloze gevallen omdat ze voor haar aanbidders wonderbaarlijke wonderen zou realiseren, die anders onbereikbaar zouden zijn.

De energielijn gaat echter niet door de Basilica di Santa Rita da Cascia, maar door het altaar van de oude Chiesa di Santa Maria, waar volgens de legene Sint Rita is gedoopt.

De Disney World-achtige Basilica di Santa Rita da Cascia (bron: onbekend)

San Giovanni Rotondo

Dit is de stad van Padre Pio, een monnik, priester en mysticus. Hij werd beroemd omdat hij het grootste deel van zijn leven stigmata (bloedende wonden op plaatsen waar Jezus deze bij de kruisiging had) vertoonde, waardoor hij veel belangstelling en controverse wekte. Het verhaal van de stigmata ging de wereld rond en San Giovanni Rotondo werd een druk bezocht bedevaartsoord. Vele pelgrims bezochten pater Pio en regelmatig werden wonderen gerapporteerd. Naast zijn stigmata had hij ook het vermogen om andermans hart te lezen (hij wist vaak al wat men kwam biechten), het vermogen om te healen en de gave van bilocatie, het vermogen om op twee plaatsen tegelijk aanwezig te zijn.

Bij zijn heiligverklaring in 2002 kwamen ruim 300.000 mensen naar het Vaticaan en nog eens vele duizenden naar San Giovanni Rotondo. Door het toenemende aantal bezoekers werd steeds een grotere kerk gebouwd. In 2004 werd een zeer grote, nieuwe, moderne kerk ingewijd die 7.000 mensen kan huisvesten.

Het Heiligdom van Padre Pio met in het midden het klooster en de oudere kerken en bovenin de nieuwste kerk (bron: wikipedia, Nikzia)

Miracoli

Dit dorp is vernoemd naar een wonder dat hier in 1576 plaats vond. Er trok toen een verschrikkelijke hagelstorm over het gebied die een groot deel van de oogst vernietigde. Alessandro ging de volgende dag naar zijn tarweveld om het te controleren. Op dat moment verscheen, omringd door een zeer helder licht, Maria aan hem. Ze waarschuwde dat de zonde van de mensen de oorzaak was van de rampzalige storm en verzekerde de oude man dat zijn veld gespaard was gebleven. Nadat de authenticiteit van de verschijning werd erkend, is er op de plek van de verschijning meteen een kapel gebouwd, waarheen talrijke bedevaarten volgden. Het optreden van talrijke buitengewone gebeurtenissen leidde er al snel toe dat Maria hier als Madonna dei Miracoli (Madonna van de Wonderen) werd aangeroepen. De naam van de plaats waar de kapel stond is vervolgens ook veranderd in Miracoli. Ook hier groeide het aantal pelgrims, zodat er telkens een grotere kerk is gebouwd.

Het Santuario Madonna dei Miracoli begon ooit als kapel ter ere van een Maria-verschijning (bron: onbekend)

In Vasto en San Marco in Lamis speelde Maria ook een hoofdrol in een wonder. Na aanroepen van haar tijdens een langdurige periode van droogte zorgde dit in beide plaatsen wonderbaarlijk voor het noodzakelijke water. Het water in San Marco in Lamis en de Grotta di San Michele zou ook wonderbaarlijke eigenschappen hebben.
Een wonder van een andere orde in dit gebied is de Transhumance, de seizoensgebonden trek van vee, in het voorjaar naar de bergen en in het najaar naar de kust. Op verschillende krachtplaatsen op de lijn vroeg men hierbij om bescherming tijdens deze trek.

Er zijn nog vele andere prachtige en indrukwekkende plaatsen met geweldige energie op dit deel van de Michael-Apollo-lijn. Natuurlijk vind je alle plaatsen met beschrijving, praktische informatie en mijn ervaringen in het boek.
Alle krachtplaatsen, met foto en een deel van de tekst vind je op de interactieve kaart van de Michael-Apollo-lijn.

Een impressies van mijn reizen naar dit gebied en energie-ervaringen vind je in Inzichtfoto’s Energiereis naar Frankrijk en Italië 2 (tot Assisi) en Inzichtfoto’s Energiereis naar Italië (Assisi tot Siponto).

Een van de vele inzichtfoto’s (foto en tekst: Theo Buijsrogge)

Heb je dit deel van de lijn zelf ervaren, deel dan hieronder jouw ervaring.


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *