Elaisa, spirituele oase van rust en energie

Published by Theo on

(foto: GoogleMaps)

Midden in het prachtige Belgische Limburg, verscholen in de groene oase van het Nationaal Park Hoge Kempen, ligt Elaisa Wellness. Meer dan een gewoon wellnesscentrum, is Elaisa een ware krachtplaats waar je tot rust kunt komen in het diepste van jezelf.

De naam Elaisa staat voor Egypte, Lemurië, Atlantis en Inner Source Activation.

(foto’s: elaisawellness.com en Facebook pagina Elaisa Energetic Wellness)

Wellnesstempel

Elaisa Energetic Wellness is opgericht door Jean Luc Kumpen. Zijn leven was voorbestemd om de ‘harde’ zakenwereld en de dimensie van hoger bewustzijn en spirit te verenigen, door materie te spiritualiseren en de spirit te materialiseren. Uit zijn droom ontstond Elaisa, een Wellnesstempel die een alchemistische smeltkroes is waar het lood en de zwaarte worden omgezet in lichtheid.

Elaisa’s ontwerp is gebaseerd op de Kennis van Heilige Getallen, Universele Symbolen en Geheime Codes van de Oude Culturen, die de originele lichttrilling bleven bewaren, terwijl de mens steeds meer afzakte in de onwetendheid van een ‘geïndustrialiseerde wereld’.
Dit is gecombineerd met de verheffende en genezende uitstraling van meer dan 20.000 (!) kilo kristallen die in het gebouwd zijn opgenomen.
Daarnaast staat Elaisa vol met beelden uit verschillende Oude Culturen en mystieke stromingen, zoals boeddhisme, hindoeïsme, sjamanisme, Maya’s, Inca’s, Kelten en natuurlijk het Oude Egypte.
Elaisa kan, net als haar voorouders uit Egypte, bestempeld worden als een Welzijnstempel. Zij staat in voor de bewustzijnsverhoging en de voeding van het Collectieve Veld.

(foto’s: elaisawellness.com en Facebook pagina Elaisa Energetic Wellness)

Bewustzijnsgrid

Elaisa is een lichtpunt dat wenst deel te nemen aan de geboorte van een Nieuwe Wereld. Het gebouw is voorbestemd om zich aan te sluiten bij het Eenheidsbewustzijnsgrid. Het ‘Kristallen Bewustzijnsgrid’ dat instaat voor de evolutie van het menselijk bewustzijn en ooit ernstig beschadigd werd door de ondergang van Atlantis, die op wereldniveau een verschrikkelijke bewustzijnsval tot gevolg had.

Na deze ramp vormde er zich, op een aantal plaatsen van onze planeet, een vernieuwd leven. Dit was het geval in Ta Meri, het ‘Geliefde Land’, zoals Egypte oorspronkelijk genoemd werd. Hier werd de Grote Piramide gebouwd en de eerste hand werd gelegd aan een tijdelijk ondersteuningsgrid. Een actie die wereldwijd werd voortgezet door de constructie van eerst honderden piramiden en nadien tempels. Na verloop van tijd werd het ondersteuningsgrid bekrachtigd door de energie van steencirkels, menhirs en hunebedden. En door een steeds toenemend aantal bouwwerken zoals kathedralen, kerken, kastelen en molens, allen geplaatst op kosmotellurische hoogtepunten.

Alle Wijzen van de Oude Culturen wisten dat hun grote inspanningen niets meer waren dan het zaaien van een zaad. Een zaad dat duizenden jaren diende te kiemen voordat het bewustzijn van de mensheid voldoende geëvolueerd zou zijn om het Originele Eenheidsbewustzijnsgrid weer actief te maken. Men wist dat elke mens de bodem van de put zou verkennen, voor de grote omme keer. In dit grote spel van transformatie en evolutie komt Elaisa haar rol vertolken nu de poort van het Watermantijdperk zich heeft geopend!

(foto’s: elaisawellness.com en Facebook pagina Elaisa Energetic Wellness)

Ontstaansrituelen

Elaisa is gebaseerd op de geometrische en astronomische principes van de Egyptische tempels. Ook het fundament-ritueel van de Egyptische tempels is bij de start van de bouw uitgevoerd. Dit is het ritueel zoals dat staat uitgebeeld op de Tempel van Horus in Edfou, Egypte.
Kort voor de officiële opening van de Wellnesstempel, zes jaar later, in 2019, zijn alle beelden en kristallen geëerd.
Het ‘huis’ werd voor de mensheid geopend, nadat het door de eigenaar was gewijd aan Isis, Osiris, Horus, Anubis, Hathor en alle Neters (goden, goddelijke krachten, -principes en -wetmatigheden), die de energie de Wellnesstempel zouden verrijken.

Als tempel van welzijn biedt Elaisa, net als het sanatorium van de Egyptische tempels, verzorging en heling aan van ‘lichaam, ziel en geest’. Haar doel is hetzelfde als dat van haar ‘grote voorouders’ die de mens dichter bij zijn ware natuur en essentie wensten te brengen.

Naast de vormgeving, de kristallen en de beelden en symbolen is het aantal ruimtes ook indrukwekkend: tien sauna’s, drie chloorvrije binnen- en buitenzwembaden, een Temazcal (oersauna van de Mayabeschaving) en zelfs klankconcertruimtes. Primair staat de rust en daarom worden nooit meer dan 400 bezoekers tegelijk toegelaten.” 

Elaisa biedt ook diverse holistische behandelingen en therapieën en aanvullende activiteiten zoals yoga, tai chi, meditatie en workshops. Zo kan iedereen op zijn eigen manier werken aan persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en zelfbewustzijn.

(foto’s: elaisawellness.com en Facebook pagina Elaisa Energetic Wellness)

Een bezoekje

Tijdens een wisselvallige dag in juni rijden we naar het Belgische Maasmechelen, 15 km ten noorden van Maastricht. We rijden langs Maasmechelen Village, een groot Outlet Shoppingcenter, door een industrieterrein en parkeren op een groot parkeerterrein aan de rand van Nationaal Park Hoge Kempen.
We zien dat Elaisa 800 meter verder is en we met een shuttlebus daar naartoe gebracht kunnen worden. Dit blijkt de eerste volledig autonome. elektrische shuttlebus in België te zijn. Leuk om te ervaren.

Het Wellness centrum zelf is indrukwekkend, vooral de vele, vaak enorm grote, kristallen en de indrukwekkende beelden. Dit geeft een hele bijzondere sfeer en natuurlijk energie.
Na onze magische, transformerende en helende reis naar Egypte was het leuk om weer oog in oog te staan met Sekhmet en andere Egyptische goden. In diverse sauna’s en rustruimtes heb ik heerlijk kunnen mediteren en mooie inzichten ontvangen. Als ik krachtplaatsen bezoek, dan wil ik vaak ook nog andere plaatsen zien, maar hier had ik alle tijd en rust om heerlijk van de energie te genieten en lekker de diepte in te gaan. Het eten in het restaurant was ook heerlijk en zuiver.

Bij de entree wordt je ontvangen door Isis (foto: Theo Buijsrogge)

Omdat het af en toe regende werd de buitenruimte vrijwel niet gebruikt. Daarnaast gebruikte veel mensen de voorzieningen bij de hoofdingang, waardoor het vooral in het begin wat druk leek. Nadat iedereen alle delen van het terrein had ontdekt was die drukte grotendeels weg en zat ik soms alleen in een hele grote sauna.

Aan het eind van de dag brak de lucht open en heb ik nog heerlijk op een ligstoel aan het water van de zonsondergang kunnen genieten. Verrijkt en volledig opgeladen gingen we weer naar huis.

Meer informatie:

De tekst is deels gebaseerd op het boek Elaisa gedragen door de vleugels van ISIS/ASET (te koop in Elaisa)

Elaisa Energetic Wellness

Een andere Wellness op een krachtplaats: Thermaalbad Arcen , Artikel op Pansophia.nl


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *