Michael-Apollo-lijn in Cornwall, Engeland

Published by Theo on

De Michael-Apollo-lijn doorkruist Engeland in de provincie Cornwall. Cornwall staat bekend om zijn sprookjesachtige plekken, ruige heidelandschappen en zijn lange gevarieerde kustlijn met vele kliffen. Deze hebben als Area of Outstanding Natural Beauty een beschermde status. Cornwall wordt erkend als Keltische natie (net als Ierland, Schotland, Isle of Man en Bretagne) en is het thuisland van het Cornisch volk, een erkende minderheid in Groot-Brittannië.

In de prehistorie was Cornwall al bewoond door mensen en er zijn nog vele legendes uit deze periode die vertellen over reuzen en heksen die hier het land bewoonden. De reuzen zouden de verschillende rotsformaties hebben gevormd en de stenen op de juiste plaats hebben gelegd.

Enkele bijzondere krachtplaatsen hier:

Zennor Head

De Athena-energiestroom komt vanuit Ierland hier aan wal. Dit punt wordt gemarkeerd met een indrukwekkende rotspartij op een kaap met steile kliffen. De energie is goed voelbaar en je hebt er ook een geweldig uitzicht op de prachtige kust.

Vanaf Zennor Head heb je een mooi uitzicht op de prachtige kustlijn met zijn vele kapen en kliffen (foto: Theo Buijsrogge)

Mên-An-Tol

Dit is een bijzondere combinatie van drie megalithische stenen. Twee lange rechtopstaande stenen met ertussen een ronde uitgeholde steen in de vorm van een ring.
Het is één van Cornwalls meest gevierde monumenten en is geroemd om haar magische en helende eigenschappen. Het zou gebruikt zijn voor overgangsriten. De doorgang door het gat in de middelste steen zou symbool staan voor een overgang van deze naar een andere wereld.

De ronde steen is precies uitgelijnd op de Apollo-energiestroom. Het is een heel bijzondere combinatie van stenen. Ik voelde de energie als een lemniscaat om de staande stenen en door het gat van de middelste steen stromen. Zo voelt die middelste steen ook daadwerkelijk als een transformatie naar iets nieuws.

Mên-An-Tol met rechts, in de verte, een verlaten mijnschacht van de oude Ding Dong-mijnen (foto: Theo Buijsrogge)

Saint Michael’s Mount

Dit is een eiland, zoals de Mont Saint Michel in Frankrijk echter een stuk kleiner. Bij hoogwater is het omringd door water en bij laagwater kun je het te voet over de, door mensen aangelegde, weg bereiken. Het eiland is al in de prehistorie bewoond door mensen. Er zijn verhalen dat de aartsengel Michael, de beschermheilige van de vissers, verscheen aan de westkant van het eiland om vissers te behoeden voor een zeker gevaar. Dit trok sindsdien pelgrims, monniken en gelovigen naar het eiland. Door de wonderen die er zouden hebben plaats gevonden werd dit nog eens versterkt. Vanaf de 8e eeuw stond er een klooster van de Benedictijnse orde van Mont Saint Michel.

Niet alleen de twee energiestromen van de Michael-Apollo-lijn, maar ook de twee energiestromen van de Michael-Mary-lijn lopen over het eiland en maken dit tot één hele grote krachtplaats. Deze vier energiestromen kruisen elkaar op een punt aan de westkant van het eiland. Hier is de energie bijzonder indrukwekkend en krachtig. Op verschil­lende levens­vragen kreeg ik hier heel snel en makkelijk een helder inzicht.

Saint Michael’s Mount is bij laagwater te voet bereikbaar (foto: Theo Buijsrogge)

Gunwalloe

Een volgende kruising van de energiestromen van de Michael-Apollo-lijn is bij de toren van de Gunwalloe church of St. Winwaloe. Deze hoort bij het 2 km noordelijker gelegen gehucht Gunwalloe en is gewijd aan Saint Winwaloe. Deze energiekruising verklaart mogelijk waarom de kerk zover van het dorp is gebouwd. De kerk, met een begraafplaats eromheen, staat in de beschutting van een kaap en heeft een losstaande toren die half in de rotsen is gebouwd.

Het pad voor de kerk van St. Winwaloe leidt naar de toren, waarvan alleen het puntje op de foto zichtbaar is (foto: Theo Buijsrogge)

Dit zijn slechts een paar van de krachtplaatsen op dit deel van de Michael-Apollo-lijn. Natuurlijk vind je alle plaatsen met beschrijving, praktische informatie en mijn ervaringen in het boek.

Alle krachtplaatsen, met foto en een deel van de tekst vind je op de interactieve kaart van de Michael-Apollo-lijn.

Heb je dit deel van de lijn zelf ervaren, deel dan hieronder jouw ervaring.


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *